Appel Cake (ENG down)

Deze appel cake smaakt hemels een ideaal tussendoortje tijdens deze kerstperiode.
Bovendien is ze gluten en suikervrij.

voorbereiding 20 min
kooktijd 20 min
6 personen

Ingrediënten

60 ml olijfolie
150 ml ongezoete appelmoes
30 ml ahornsiroop
10 ml vanille extract
90 gr tijgernootmeel
60 gr cassave meel
90 gr arrowroot
0,5 gr zout
1gr bak natriumcarbonaat (baking soda)
1,5 gr kaneel
0,25 gr gemalen gember
snuifje kruidnagel
gelatine ei (zie verder)
0,5 gr citroenschil
65 gr geschilde en geraspte appel

Gelatine ei

12 gr gelatine poeder
15 ml appel cider azijn (natuurlijke)
30 ml warm water

Bereiding

  1. verwarm de oven op 180°C

  2. Meng in je blender de appelmoes, olijfolie, ahornsiroop en vanille extract.

  3. Meng in een aparte kom de tijgernootmeel, casavemeel, arrowroot, baking soda, zeezout, kaneel, gember en kruidnagel.

  4. Meng de inhoud van je blender in verschillende fases door de droge ingrediënten.

  5. Maak je gelatine ei door de gelatine poeder met de cider azijn te mengen en er daarna het water voorzichtig door te mengen.

  6. Meng het gelatine ei onder je cake beslag.

  7. Meng de geraspte appel en de citroenschil onder je cake beslag.

  8. Doe je cake beslag in een bakvorm bekleed het met bakpapier.

  9. Bak in de oven gedurende 20 min.

  10. Smakelijk!

recept van Nicole @healmedelicious


APPLE CAKe

Prep Time 20 min
Cook Time 20 min
6 servings

Ingredients

1/4 cup extra virgin olive oil
1/2 cup + 2 TBSP unsweetened applesauce 2 TBSP maple syrup
2 tsps pure vanilla extract
1/2 cup + 2 TBSP tigernut flour
1/2 cup cassava flour
1/2 cup + 2 TBSP Arrowroot
1/2 tsp sea salt
1 tsp baking soda
1.5 tsp cinnamon
1/4 tsp powdered ginger
pinch cloves
1 gelatin egg (see below)
1/2 tsp lemon zest
1/2 cup apple (any variety), peeled and grated

Gelatin Egg

1 TBSP gelatin powder
1 TBSP apple cider vinegar
2 TBSP hot water

Instructions

  1. Preheat oven to 350F

  2. In a stand mixer or large bowl, add olive oil, applesauce, maple syrup and vanilla
    extract and whisk to combine.

  3. In a separate bowl combine tigernut flour, cassava flour, tapioca starch, sea salt,
    baking soda, cinnamon, powdered ginger and cloves.

  4. Slowly add dry ingredients to wet ingredients in 2-3 batches mixing to combine fully
    between each addition.

  5. Make gelatin egg by combining gelatin with apple cider vinegar in a small bowl.
    Slowly add in hot water and use a fork to whisk until the mixture becomes frothy and
    gelatin is fully combined.

  6. Fold gelatin egg into cake batter.

  7. Finally, fold in lemon zest and grated apple.

  8. Distribute batter in a 4-inch cake pan (or desired pan of choice and grease pan if necessary)

  9. Bake in middle rack of oven for 20 minutes

  10. Bon Appetit!

recipe Nicole @healmedelicious